Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(simontlc)
Wiking
kaska77 napisał:
STATENS VEGVESEN to jest biuro gdzie przerejstrowujesz samochdy i tam sie zdaje prawojazdy my mozemy tylko wymienic to nie jest takie proste wymienic !! najprostsza opcja to zrobic tu rozszezenie czyli kwalifikacje na przyczepke koszt ok 4 tys kr i wtedy wymienia prawo jazdy! chyba ze znasz jakis sposob ze mozna to w tak prosty sposob wymienic bede wdzieczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
kaska nowicka
(kaska77)
Wiking
to jest bardzo proste idziesz wypisujesz wniosek podejdziesz do okienka powiesz ze chcesz wymienic prawojazdy pani zaprosi cie do zrobienia zdiecia placisz i czekasz okolo 2 tygodni na nowe norweskie
polskie ci zabiora od razu ale dostaniesz pokwitowanie na ktorym mozersz jezdzic
norwedzy sa szczesliwi ze polak wymienia prawko nawet do tego namawiaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
zaraz , a co z naszym krajowym prawkiem? Mam jezdzic w Polsce na norweskim ?Nie jestem pewna czy w Polsce bedzie honorowane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
kaska nowicka
(kaska77)
Wiking
dotychczas nie bylo w polsce zadnych problemow przy kontroli
prawojazdy to prawojazdy niewazne z jakiego kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Edyta Borys
(edytab)
Wiking
To co w koncu z tym prawem jazdy na skuter do 50 cm? Musi byc nie musi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Tom Jan
(TOMJAN90)
Wiking
no właśnie potrzeba czy nie??? bo prawa jazdy to kja nie mam więc nie interesuje mnie wasza dyskusja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Remi Stonoga
(remisyv)
Wiking
edytab napisał:
To co w koncu z tym prawem jazdy na skuter do 50 cm? Musi byc nie musi?

Jezeli masz ukonczone lat 20 to niemusisz miec jakichkolwiek uprawnien motoryzacyjnych na pojazd do 50cm3(Skuter/quad). Masz pomiedzy 18 a 20 lat potrzebne jest Prawo jazdy na Skuter/quad lub kat.B. Masz pomiedzy 16 a 18 lat potrzebne jest Prawo jazdy na Skuter/quad.
Posiadam 2 skutery jeden originalny a drugi"troche szybszy "
Na tym forum to naprawde mozna ludzi wprowadzic w blad. Dla tych co tu dlugo mieszkaja to moze byc czasami niezly ubaw ale, dla tych ktorzy chca uzyskac informacji moze byc to naprawde irytujace. Wiec lepiej jesli sie czegos nie wie dokonca to lepiej niepisac?

A co do tego jak cie zlapia na pojezdzie ktory jest "troche szybszy" to jest to nieistotne jakie ma sie uprawnienia. Dostajesz grzywne tak jak tu pisze pomedzy 6-8 tys Nok, zabieraja tablice rejestracyjne i objekt musi przejsc kontrole przed nowa rejestracja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Tom Jan
(TOMJAN90)
Wiking
hej a nie wiesz moze co z ubezpieczeniem???na tego mopeda z góry dzięki za odpowiedź
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok